auteur: Paul Hamers

 

Ieder centrum heeft zijn tradities. Een traditie begint met een eenmalig initiatief. Voor het centrum Kind & Adolescent ligt de eerste team-opstartdag al in een ver verleden. Naar jaarlijkse gewoonte ontmoeten we elkaar eind augustus in de Oude Abdij van Drongen.

 

vormingsdag centrum

 

Op het ochtendmenu stond de inhoudelijke verrijking rond “pathologische rouw”. Mariken Spuij (geruggesteund door collega Els van den Bosch) gidste ons een weg tussen depressie, PTSD en PCBD. We kwamen in nauwer contact met het behandelprotocol. We konden ervaren hoe onze sector er toch met rasse schreden op vooruitgaat wat betreft professionalisering en wetenschappelijk onderbouwde en afgetoetste methodieken.


Na het middagmaal (deze keer rijkelijk zonovergoten) namen we afscheid van de bevriende collega psychologen die voor het ochtenddeel waren aangetreden. In de namiddag stond de werking van het centrum zelf in de aandacht. We mochten we proeven van de aangename sfeer en het eensgezind streven naar een hoge kwaliteit in de werking met cliënten en in de onderlinge samenwerking.


Een dag om een plaatsje te geven in ons therapeuten hart. Of indien je wil: een dag om bij te schrijven in ons collegiaal script van veilig verbonden en kwaliteitsvol samenwerken.